דיכאון בגיל 70

בגיל 70, ישנן תחושות, אשר  ההתמודדות מולן היא קשה מאוד. זוהי תקופה אשר מלווה במשברים ושינויים רבים ולא רבים מבני גילאים אלה, יכולים להתמודד מולם. זהו גיל מעט בעייתי, במיוחד כאשר גיל הפרישה עלה ואנשים מוצאים עצמם בגיל 70, ללא עבודה, ללא חברה עם המון זמן שהם לא יודעים בדיוק מה לעשות איתו וכן, הרגשה שאני כבר לא שווה כלום.. זהו מצב אופייני עבור דיכאון בגיל 70. מלבד זאת, בגיל זה, רבים שומעים על אובדן חבריהם ממחלה זו או אחרת ואז, הם מתחילים להבין ששום דבר אינו בטוח כבר ואף תכנית אינה וודאית. גם אצלם, הגוף מתחיל לבגוד בהם כמו כאבי פרקים, השמנת יתר, סוכרת, בעיות בלב או שבץ מוחי, ארש גורם להם לחשוש יותר ולהיכנס לדיכאון.

המעמד החברתי, משחק אף הוא תפקיד חשוב, במיוחד בקרב הגברים אשר עבדו כל ימי חייהם והיציאה לגמלאות, מהווה את הסימן המובהק שהנה הם כבר קשישים. לעיתים מנסים להתנחם במחשבה שהנה כבר קיים חופש ויש הרבה זמן וניתן לבלות, אבל השאלה היא עם מי.. האנשים הצעירים יותר שהיו בקשר, נעלמים. בדידות זו, מגבירה את תחושת הקיפוח ומעודדת את הירידה בהערכה העצמית מה שכל כך אופייני לסימפטומים של דיכאון בגיל 70.

אולי מדובר על דיכאון קליני? – חובה לברר

לעיתים מדובר על דיכאון קליני שרביים חופשי שהדיכאון הנו אופייני לגיל 70. מצב זה, עשוי להחמיר את הסובל מתופעת דיכאון גיל 70, אשר בסופו של דבר, זהו דיכאון קליני הדורש טיפול מיידי. היכולת התפקודית הכללית והעומס על מי שמטפל באנשים שהם קרובי משפחה מדרגה ראשונה, רק גובר. גם דמנציה הינה מחלה האופיינית לגילאים המבוגרים ולכן, יש לברר היטב אם אכן מדובר במחלה נוירולוגית שאופיינית לגילאים אלה, בטרם נמהר לטפל בפן הנפשי של מבוגר\ת הסובל\ת מתופעה זו.

מבוגרים שהיו אקטיביים בעבר, מתקשים לקבל את ההאטה הנדרשת מהם, בשל גילם ולכן אלה, יכולים לסבול יותר מתופעה כמו דיכאון בגיל 70. החוכמה היא לאבחן בזמן הנכון סימפטומים של דיכאון, היות ואנשים מבוגרים מאוד, נוטים להתאבדות בגילאים אלה, אפילו  יותר מאשר האוכלוסייה הצעירה יותר ולכן, תמיד יש להיות ערניים. אנשים שהם בדיכאון בגילאים מבוגרים, נוטים יותר לירידה בתפקוד האישי כמו: רחיצה, אכילה, לבוש ונטילת תרופות. הדרך הנכונה לטיפול באנשים בגיל זה , כאשר יש חשד כי הם הפכו לדיכאוניים, הינו אבחון. גם אנשים הנמצאים בקרבתו של אדם מבוגר, צריכים לשים לב אם קיימת ירדה בזיכרון, בכושר הריכוז, או אם קיים בלבול כלשהו קבוע בקרב המבוגר.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי למי שסובל מתופעת דיכאון בגיל 70

כאשר אדם בגיל 70, מאובחן כמי שסובל מתופעת דיכאון בגיל 70, יש להתחיל בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, לעודד אותו ליצור קשרים או סדר חיים מובנה, כך שלא ייכנס לדיכאון חמור יותר, מה שקורה בדרך כלל אם לא מטפלים בבעיה זו בזמן. טיפול CBT (קוגניטיבי התנהגותי), מסייע לשינוי בדפוסי המחשבה וההתנהגות. כל תכנית טיפול זו, נעשית לאחר אבחון ובנייה נכונה של טיפול לפי הנתונים הספציפיים של כל מטופל. אחד מהמטפלים הבולטים בתחום זה, הינו אורי פוקס, אשר עוסק שנים בתחום ומטפל בהצלחה בקרב עשרות מטוליו. אורי הינו בעל שתי מרפאות פרטיות, כאשר האחת נמצאת בהרצליה  והשנייה בנתניה.