מיהו קלינאי התקשורת וכיצד הוא מוסמך לטפל בירידות וליקויי שמיעה?
קלינאי תקשורת הוא מי שהוסמך על ידי מוסד אקדמי מוכר לעסוק בקלינאות תקשורת ובתוכה אבחון לקויות דיבור ושמיעה אצל ילדים ומבוגרים כאחד וטיפול בהן. על מנת שקלינאי תקשורת יוכל לעסוק במקצוע שלו כחוק עליו לקבל רישיון ממשרד הבריאות.
קלינאי התקשורת שלנו במיני סאונד הם כמובן בעלי רישיון ממשרד הבריאות והם כמובן מוסמכים ובעלי ניסיון רב בתחום הספציפי של אבחון וטיפול בלקויות שמיעה והתאמה של מכשירי שמיעה.
האם רק קלינאי תקשורת עוסק בהתאמה של מכשירי שמיעה?
ככלל, קלינאי התקשורת יכול לעשות את כל התהליך אתכם מתחילתו ועד סופו. עם זאת, לפני שמתחילים יש לגשת לרופא “אף, אוזן, גרון”. מדוע? ובכן, הרופא יבדוק ראשית כל אם יש דבר מה שמונע מכם להרכיב מכשיר שמיעה כמו פקקים באוזניים, ניתוחים קודמים או כל סיבה אחרת שהיא ובנוסף יבדוק את מבנה האוזן שלכם על מנת לשלול קרעים בעור התוף וליקויים נוספים.
כיצד מתאים קלינאי התקשורת מכשיר שמיעה?
התהליך כולו מתחיל בבדיקת השמיעה שנעשית על ידי הקלינאי אשר בסופה ניתן לקבוע האם בכלל יש צורך בשימוש במכשיר שמיעה. במידה והוא מוצא שאכן יש צורך במכשיר השמיעה הוא יאפיין את ירידת או ליקוי השמיעה הספציפי של המשתמש תוך שהוא לוקח בחשבון משתנים חשובים כמו אורח חייו של המשתמש.
למשל, הצרכים השמיעתיים של אדם המבלה ימים רבים מחוץ לבית ונמצא שעות ארוכות במקומות הומי אדם הם שונים לחלוטין מאלו של מי שמבלה את רוב ימיו בבית.
לאחר שנמצא מכשיר (אחד או יותר) מתאים בעבורכם, תוכלו להתנסות בשימוש בו במגוון סיטואציות שונות ולקבל מושג על איך תשמעו איתו.
כאשר מצאתם את המכשיר המתאים בעבורכם, קלינאי התקשורת יערוך התאמות ומדידות על מנת להתאים את המכשיר בדיוק אליכם וכעבור מספר ימים הוא יגיע עד אליכם עם המכשיר החדש.
לאחר כיול והגדרה ראשוניים תוכלו להתחיל את השימוש במכשיר החדש. במידת הצורך הוא כמובן ישוב אליכם לכיוונים וכיולים נוספים וישמח ללוות אתכם גם מרחוק לכל שאלה או בעיה במהלך השימוש.
כיצד לבחור קלינאי תקשורת?
ובכן, כמו בכל מקרה של בחירת בעל מקצוע ובמיוחד כאשר מדובר בנושא כל כך חשוב כמו השמיעה שלכם, כדאי מאד לקבל ולהסתמך על המלצות. בנוסף, הנה שלושה כללים בסיסיים שכדאי ליישם:
1.בחרו תמיד קלינאי תקשורת מוסמך עם תעודות מתאימות ורישיון ממשרד הבריאות. אל תחששו לדרוש לראות בעצמכם את כל האישורים הללו.
2.בחרו בקלינאי עם אתר ועמודים פעילים ברשתות החברתיות, שם תוכלו לראות המלצות רבות לכאן ולכאן על עבודתו.
3.אל תתביישו לשאול שאלות רבות ולקבל תמונה לגבי מידת המקצועיות והניסיון שלו.
והכי חשוב! נסו להרגיש את הקשר האישי והאם יש לכם כימיה עם קלינאי התקשורת.
הנושא של ירידות וליקויי שמיעה והתאמת מכשירי שמיעה הוא לא אחת נושא רגיש אצל מטופלים רבים אשר נמנעים מלטפל בבעיה מתוך בושה או מבוכה. על כן, חשוב מאד לבחור בקלינאי תקשורת רגיש וסבלני שמבין ומכיל גם את ההיבטים הרגשיים של התהליך, החל משלבי הבדיקות וההתאמות, דרך שלבי ההסתגלות למכשיר ועד לסיוע ותמיכה גם בשלבים מתקדמים יותר.
[gico-faq-details]