היום חברות רבות מציעות בדיקות שמיעה והתאמת מכשירי שמיעה בבית הלקוח. האם בדיקת שמיעה בבית הלקוח אמינה?
- 1. איך מתבצעת בדיקת שמיעה במכון שמיעה?
בדיקת שמיעה במכון מתבצעת בחדר שקט. הנבדק נכנס לחדר ואילו הבודק נשאר בחוץ ומבצע את בדיקת השמיעה. החדר הגדול מיועד בשביל ליצור סביבה שקטה כי בדיקת שמיעה אמורה להיערך בתנאי שקט.
הציוד המשמש לבדיקת שמיעה נקרא “אודיומטר” שדרכו ישמע הנבדק צלילים, ויגיב אליהם בהתאם למה שישמע.
- איך מתבצעת בדיקת שמיעה בבית?
עם ההתקדמות הטכנולוגית הציוד נהיה קטן יותר, ויש אודיומטר קטן בגודל של מחשב נייד המשמש לערוך בדיקת שמיעה בשטח, כמו לילדים בבית הספר ולעובדי המפעלים במקום עבודתם.
האודיומטר מאושר על ידי משרד הבריאות. האודיומטר בא עם אוזניות מבודדות רעש. המכשיר מכיל פונקציות דומות לאודיומטר הגדול של מכון השמיעה.
פשוט צריך לבחור חדר שקט רחוק מהחלון או מכל מקור רעש. לאחר מכן הקלינאי מרכיב את האוזניות לנבדק, ודרך האוזניות ישמע הנבדק צלילים בעוצמות שונות. הנבדק יתבקש להרים את ידו בכל פעם שהוא שומע וזאת גם כאשר הצליל חלש.
התוצאות מתקבלות באופן מיידי בדומה למכון שמיעה.
- האם בדיקת שמיעה בבית אמינה?
הבדיקה היא אמינה אם הציוד מכויל כנדרש ומאושר ממשרד הבריאות, והבדיקה נערכה בתנאי שקט. אז התוצאות אמורות להיות מהימנות.
- מה היתרונות של בדיקת שמיעה בבית?
אין צורך להגיע למכון שמיעה ולהמתין בתור. תוצאות בדיקת השמיעה בבית הלקוח זהות לבדיקת השמיעה במכון. ישנה אפשרות להתאים מכשיר שמיעה באופן מזורז על פי בדיקת שמיעה בבית. הכלי טוב מאוד למעקב שמיעתי למי שסובל מירידת שמיעה ידועה.
- האם אפשר לערוך בדיקת שמיעה מלאה בבית כמו במכון שמיעה?
כן אפשר. יש אודיומטרים ניידים שמכילים את כל הפונקציות לבדיקת שמיעה מלאה, כמו כן, ניתן לערוך בדיקת דיבור דרך האודיומטר הנייד בבית.
- האם אפשר להתאים מכשיר שמיעה על פי בדיקת שמיעה שנערכת בבית או בשטח?
אם הציוד שבודקים באמצעותו את השמיעה ותנאי בדיקת השמיעה היו תקינים אפשר להתאים מכשיר שמיעה באופן מדויק על פי בדיקת שמיעה שנערכה בבית.
- האם קופות חולים מאשרות בדיקות שמיעה בבית?
קופות חולים מציעות בדיקות שמיעה עד הבית לאנשים המרותקים שלא יכולים להגיע למכון שמיעה.
- כמה זמן נערכת בדיקת שמיעה בבית?
זמן הבדיקה זהה לבדיקת שמיעה במכון. אם עורכים רק בדיקת סינון שמיעה כללית הבדיקה אורכת 5 דקות. אם עורכים בדיקת שמיעה מעמיקה היא אורכת עד 20 דקות.
איך מתבצע תהליך התאמת מכשיר שמיעה?
מכשיר שמיעה הוא מוצר מדף, ומצריך התאמה מסוימת שיכולה להיערך במהלך מספר פגישות על מנת להגיע לתוצאות הרצויות.
- שלב ראשון: בדיקת שמיעה
לפני הכול צריך לעבור בדיקת שמיעה על ידי קלינאי תקשורת. הבדיקה יכולה להיערך בבית הלקוח או במכון שמיעה, והיא נמשכת קרוב ל-20 דקות. התוצאות מתקבלות מיידית.
התוצאות מפרטות את חומרת ירידת השמיעה, ומספקות מידע אם יש צורך להרכיב מכשיר שמיעה.
- שלב שני: בחירת מכשיר שמיעה מתאים
לאחר בדיקת קלינאי התקשורת הבודק יפרט את תוצאות הבדיקה, יברר את הצרכים שלכם ואת אורח החיים, וימליץ לכם על דגם מכשיר שמיעה מתאים.
יש הרבה סוגים וצורות של מכשירי שמיעה. יש גדולים, קטנים, נסתרים וכדומה. הבחירה תלויה בירידת השמיעה ובאורח חיים שלכם.
לאחרי בחירת הדגם ייקח הקלינאי את מידות האוזניים שלכם במידת הצורך.
- שלב שלישי: כיוון ראשוני
בעת מסירת המכשירים יקבל הלקוח הדרכה על אופן השימוש במכשיר השמיעה. לאחר ההדרכה יבצע קלינאי התקשורת כיוון ראשוני (כיול המכשיר), עד שתתקבל תוצאה שמיעה טובה לכם. הקלינאי אמור לבדוק אם כל הצלילים נגישים לכם, אם המכשיר לא נשמע חזק או חלש מדיי, אם הבנתם את הדיבור היטב, ואם רעשי הסביבה לא מציקים לכם. מכשירי שמיעה מומלצים באים מכוונים מהמעבדה
- שלב רביעי: הסתגלות למכשיר שמיעה
מכשיר שמיעה כמו כל דבר חדש בגוף שלנו מצריך הסתגלות. אתם אמורים להרכיב את מכשיר השמיעה החדש שלכם באופן הדרגתי כשבועיים על מנת לחוות אותו במגוון סיטואציות. מחיר של מכשירי שמיעה תלוי ברמה הטכנולוגית שלהם
לאחר מכן אתם אמורים לחזור למכון השמיעה לדווח לקלינאי התקשורת על החוויות השמיעתיות הפחות נעימות שחוויתם במכשירי שמיעה שלכם במקרה שהרעשים חזקים מדיי, יש קושי בהבנת הדיבור בנוכחות רעש וכדומה.
קלינאי התקשורת יכוון עבורכם עוד פעם את מכשיר השמיעה שלכם על פי התלונות שתשמיעו. וכך בכל פעם צריך להרכיב את מכשיר השמיעה לתקופה ולחזור שוב על מנת להתאים כיוונים עד להגעה למצב השמיעתי הרצוי.
- שלב חמישי: החזקת מכשיר שמיעה
לאחר כמה פגישות של כיוונים של מכשירי השמיעה אתם אמורים להגיע לתוצאות הרצויות בשמיעה שלכם. מעתה צריך רק לדעת איך לתחזק ולנקות את מכשירי השמיעה שלכם, על מנת לשמור על ביצועים טובים של המכשירים. מומלץ להחליף מכשיר שמיעה פעם בשלוש שנים על פי הוראות היצרן.
מומלץ לעבור מעקב ובדיקת שמיעה שנתית כדי לבדוק אם יש החמרה בשמיעה, ואם המכשיר עדיין מתאים לכם.
חשוב לציין כי הרכבת מכשירי שמיעה היא תהליך שצריך לעבור אותו. תהליך שדורש זמן, סבלנות ואחריות מצידכם להרכיב את מכשירי השמיעה על פי הנחיות ולהגיע לפגישות הכיוונים הנדרשות. אם מכשיר שמיעה שהותאם לכם לא מוצא חן בעיניכם, אתם יכולים לעבור למכשיר שמיעה אחר מתקדם יותר, שכן לא כל מכשירי שמיעה דומים.