מכשירי שמיעה לטלוויזיה. כל מה שאתם צריכים לדעת

אוהבים טלוויזיה? נשמע מצוין!

מאז שנכנסה לחיינו, הפכה הטלוויזיה לשימושית יותר ויותר. כיום במיוחד, עם כניסתן של חברות הסטרימינג השונות לשוק וחברות הטלוויזיה הרבות המתחרות על הצרכנים, הטלוויזיה היא חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהחיים של ישראלים רבים החל מגיל צעיר. אנו צורכים דרכה תכנים בידוריים, שומעים את המוסיקה האהובה עלינו ומתעדכנים תדירות בחדשות ובאקטואליה. 

אך מה עושים אלו ששמיעתם לקויה? האם נגזר עליהם לקבל מידע חלקי בלבד? האם עליהם לשמוע את הדוברים בטלוויזיה מהר ובאופן בלתי ברור?

אופציה אחת ולא אופטימלית כלל, בה מרבים להשתמש לא מעט לקויי שמיעה, היא הגברת הווליום לדרגה גבוהה ביותר. הדבר מאפשר להם שמיעה חלקית ולרוב הם ידווחו שישמעו את הדוברים בקול מעומעם ובדיבור מהיר ביותר. בנוסף, אם הצפייה היא בילוי משותף עם אנשים שאינם לקויי שמיעה, הרי שבעבורם הווליום יהיה גבוה מדי וסביר להניח שהם לכל הפחות יסבלו מצפייה בדרך הזאת.

אופציה נוספת ואידיאלית יותר היא מכשירים ייעודיים בעבור האזנה לטלוויזיה. מדובר במכשירים דמויי אזניות המתחברים לרוב באופן חוטי לטלוויזיה ובהם משתמשים לקויי שמיעה להאזנה בכל פעם שהם מעוניינים לצפות בטלוויזיה. עם זאת, גם הפתרון הזה הולך והופך ישן ולא רלוונטי. העובדה כי מדובר ברכיב חוטי מגביל מאד את השימוש במכשיר. לצד זאת, הצורך בשימוש המיוחד והלא אגבי בזמן הצפייה יחד עם הניתוק הנוצר מהמשתמשים האחרים, הופכים את כל חווית הצפייה של לקויי השמיעה הבוחרים בפתרון הזה לבלתי ספונטנית ולא ממש מהנה.

למרבה המזל, בשנים האחרונות חברות רבות המייצרות מכשירי שמיעה ומספקות פתרונות שמיעה מתקדמים וחכמים ללקויי השמיעה, החלו לפתח טכנולוגיות חדשות שהופכות את חווית הצפייה בטלוויזיה להרבה יותר טבעית, נוחה ונעימה.

שתיים מן החברות הללו הן חברת אוטיקון המייצרת את סדרת מכשירי השמיעה OPN וחברת סוניק המייצרת את סדרת מכשירי Enchant. מחיר מכשירי שמיעה שמתחברים לטלוויזיה נע בין 5,000 ל 7,000 ש”ח. שתי החברות מציגות ליין של מכשירי שמיעה זעירים במיוחד הנסתרים מהעין ולהם תכונות חכמות ומתקדמות רבות. באופן כללי, ניתן לומר כי המכשירים הללו הם למעשה הבשורה הטכנולוגית שהצליחה להגיע הכי קרוב שאפשר לדימוי האוזן האנושית ובכך למעשה הצליחה לספק שמיעה טבעית במיוחד ללקויי השמיעה.

בנוסף, מכשירי שמיעה מומלצים הללו עוצבו באופן כזה שלקוי שמיעה המשתמש בהם, לא נדרש לבצע התאמות מסוימות כשהוא נכנס לסיטואציה שמיעתית כלשהי. המערכות החכמות במכשירים מבצעות אופטימיזציה לשמע בכל שלב, בין אם מדובר בשיחה קרובה של “אחד על אחד”, בקשב במקום הומה אדם, בשיחות טלפון, בהאזנה למוסיקה וכן גם בצפייה והקשבה לתכנים בטלוויזיה. כך למעשה המשתמשים במכשירים לא צריכים לעשות שום דבר מיוחד לפני שהם מתיישבים לצפות בטלוויזיה. הם עושים זאת באופן טבעי וספונטני ולא נאלצים להגביר את הווליום, כך שצופים שאינם לקויי שמיעה יצפו איתם יחדיו בדיוק באותו ווליום. בנוסף, המשתמשים לא מחויבים להאזנה בלעדית לטלוויזיה. הם יכולים לצפות ולהקשיב, לנהל שיחות חולין, לדבר בטלפון במהלך הצפייה אם הם מעוניינים ולמעשה לחלק את השמע שלהם באופן טבעי בין כל מקור סאונד שהוא, בדיוק כמו אדם ללא לקות שמיעה.

פונקציה נוספת שמציעים המכשירים הללו, למי שמעוניין בחווית סאונד באמת חדה ויוצאת דופן, הוא תוספים, מעין סטרימרים המתחברים למכשירי הטלוויזיה ולמכשירי השמיעה באמצעות חיבור בלוטוס‘ חכם מה שמעלה דירוג מכשירי שמיעה שלהם. דרך החיבור הזה ניתן להקשיב לשמע בטלוויזיה באופן ספציפי חד ביותר ולשלוט בווליום בלחיצת כפתור פשוטה. השימוש בתוספים אמנם בא על חשבון השמע הטבעי של מקורות הסאונד הנוספים בסביבה, אך מתאים במיוחד לצפייה ברמת ריכוז גבוהה ובהחלט מספק הנאה גדולה מהתכנים. בהחלט פתרון מצוין כשצופים בסרט טוב או בבינג’ של סדרה מרתקת ????

בימינו, כאשר כל עולם הטלוויזיה צועד קדימה ואנשים נהנים ממגוון תכנים רחב באיכות סאונד (וגם ויזואלית) גבוהה מאד בכל מקום ובכל זמן, אין כלל סיבה שלקויי השמיעה יישארו מאחור. כיום, ישנם פתרונות חכמים ומתקדמים ביותר בשוק המאפשרים להנות מהתכנים, מבלי פגיעה באיכות הצפייה ומבלי להתפשר על חווית צפייה “בודדה”  ופשוט לצפות בכיף עם משפחה וחברים!

Rate this post