ככלל, בחלוקה גסה ורחבה ביותר, ניתן לחלק את סוגי מכשירי השמיעה לשלוש דרגות שונות: מכשירים בסיסיים, מכשירי ביניים ומכשירי פרימיום. הדרגה של המכשיר נקבעת על ידי מספר גורמים והם:
1.סך מכלולי החומרה, החלקים בפועל מהם עשוי המכשיר. ככל שדרגת מכשיר השמיעה גבוהה יותר, כך יהיו חלקיו עשויים מחומרים עמידים ואיכותיים יותר, מה שמבטיח את תקינותו לאורך שנים רבות.
2.התכונות שהוא מציע ובראשן איכות השמע שהוא מספק. לרוב, המכשירים הבסיסיים מתאימים לירידות שמיעה קלות עד בינוניות וייתנו מענה מספק במקומות שקטים יחסית אך פחות במקומות רועשים והומי אדם. ככל שעולים בסולם הדרגות, מצוידים המכשירים בתכונות מתקדמות כמו מנגנונים להפחתת רעשים, ערוצים דיגיטליים מרובים ומעבדים משוכללים.
3.מאפיינים נוספים: המכשירים המתקדמים ביותר מצוידים במאפיינים חכמים כמו אפשרות חיבור לטלפונים וטלוויזיות חכמות באמצעות בלוטוס’, אפשרות לטעינת המכשיר ושליטה מרחוק באמצעות אפליקציות ייעודיות בטלפון.
הבהרה חשובה לפני שנתחיל לדרג על הסוגים השונים. על מנת לדעת בדיוק איזה מכשיר שמיעה הוא המתאים בעבורך, יש להתחיל משלב בדיקת השמיעה והאבחון המקיף. הפרמטר החשוב ביותר בבחירת המכשיר הוא השמע שהוא מספק לנו. יש לבחור קודם כל מכשיר שיסייע לנו לשמוע טוב יותר ויחזיר לנו שמיעה טבעית ככל הניתן ורק לאחר מכן לקחת בחשבון את הנתונים האחרים.
מכשירי שמיעה בסיסיים
אמנם מדובר במכשירים בעלי הפונקציות הבסיסיות ביותר, אבל חשוב שלא לטעות – בדרגה זו ישנו מגוון רחב של מכשירים מעולים שיכולים לספק שמיעה טבעית וטובה ביותר ובכוחם לסייע לרבים הסובלים מליקויים וירידות שמיעה בדרגות שונות. למעשה ניתן בהחלט לומר כי מכשירי השמיעה הבסיסיים כיום שווים ברמה ובאיכות למכשירי הפרימיום שהובילו את התחום לפני חמש שנים.
המכשירים הבסיסיים יספקו מענה מצוין בשיחות קרובות של “אחד על אחד”, במפגשים קבוצתיים מצומצמים, בפגישות עבודה ופגישות אינטימיות ובסביבה הביתית. ככל שהסביבה בה נמצא השומע הופכת סואנת ורועשת יותר, כך יהפכו מכשירי השמיעה הבסיסיים לפחות אפקטיביים ועל כן הם יתאימו פחות למי שמבלה את רוב זמנו במקומות רועשים.
באופן כללי, בעוד המכשירים המתקדמים יותר מצוידים במנגנונים חכמים להפחתת רעשי רקע ויכולת סריקה סביבתית שלמעשה יודעת לאתר את מקור הסאונד הרלוונטי, המכשירים הבסיסיים יודעים בגדול להגביר את הצלילים במקשה אחת. עם זאת כאמור, מכשירים רבים מהקטגוריה הבסיסית כיום כבר מגיעים עם טכנולוגיות מסוימות של סריקה סביבתית ויכולת הפחתה של רעשי רקע.
מכשירי שמיעה בדרגת ביניים
המכשירים בדרגת הביניים מציעים מאפיינים מעולים שאת רובם ניתן למצוא גם בדרגת הפרימיום עם שנמוך קל בלבד. למעשה, מלבד תכונות ספורות, המכשירים בדרגה הזו מצוידים במנגנונים מתקדמים ביותר ויתנו מענה מצוין לירידות וליקויי שמיעה מהקלות עד לחמורות ביותר.
אז מה ההבדל בין מכשירי הביניים למכשירי הפרימיום? ובכן, ההבדל הגדול נעוץ באחד המנגנונים המעניינים ביותר והוא תקשורת בין שני מכשירי שמיעה. בשנים האחרונות חוקרים ויצרנים הגיעו למסקנה חותכת כי השמיעה הטובה והטבעית ביותר מתקבלת כאשר ישנו מכשיר בכל אוזן והמכשירים למעשה “מדברים” אחד עם השני, לומדים את המשתמש ומשפרים את השמיעה כל העת באמצעות בינה מלאכותית. מכשירי השמיעה בדרג הביניים אינם מצוידים ביכולת הזאת.
עם זאת, בזכות המנגנונים המתקדמים האחרים שלהם כמו הפחתת רעשי רקע, סריקה סביבתית מהירה ויעילה והתאמה לסביבת השמע, הם עדיין מהווים מוצר יעיל ומצוין שביכולתו לסייע לרבים. מדובר בהחלט בדרגה גבוהה שתאפשר למשתמשים לעבור משלב של שיחות אישיות קרובות ופגישות מצומצמות בלבד לאיכות שמע גבוהה במקומות הומים מרכזי קניות, פארקים ולהנות מצפייה בסרטים בקולנוע, מהצגות תיאטרון והופעות מוסיקה ומשמע באיכות גבוהה ביותר של מוסיקה.
מכשירי שמיעה פרימיום
מכשירי הפרימיום הם התוצר המתקדם ביותר של חברות מכשירי השמיעה המובילות בעולם והבשורה הטכנולוגית העדכנית ביותר בתחום. המכשירים בדרגה זו מתוכנתים באופן כזה שהם מספקים את איכות השמע החדה, הטבעית והנקייה ביותר בכל סיטואציית שמע שהיא, בין אם היא קרובה ואינטימית או רועשת וכוללת מספר רב של דוברים. כל זה נעשה כמובן באופן אוטומטי על ידי המכשיר ומבלי לאלץ את המשתמש לשנות או להגדיר מחדש את תכונות המכשיר. בנוסף, מכשירי הפרימיום מצוידים במגנוני זיכרון מתקדמים ביותר שתפקידם הוא לאפיין את אתגרי השמיעה של המשתמש וכך לאפשר ביצועים טובים יותר כל העת. המשמעות של הדבר היא שיפור הדרגתי בשמיעה ככל שעובר הזמן.
מעבר למעבדים החזקים, לרמקולים הכפולים והאיכותיים ולמנגנוני הפחתת הרעשים והסריקה המתקדמים, מכשירי הפרימיום מאובזרים לרוב בכלים נוספים מתקדמים שהופכים את חווית השימוש לטובה בהרבה יותר. מה למשל?
- חיבור בלוטוס’ חכם המאפשר להתחבר ישירות לטלפון, לטלוויזיה או למערכת השמע ברכב ולקבל צליל חד, חזק ונקי.
- אפליקציות ייעודיות המאפשרות שליטה חכמה מרחוק דרך הטלפון החכם על עוצמת ואיכות השמע ותכונות נוספות הניתנות לשליטה.
- עמדות טעינה חזקות המאפשרות לטעון את המכשירים לזמן קצר ולקבל זמן שימוש ארוך, מה שמייתר לחלוטין את התלות בסוללות.
- תקשורת דו אוזנית המאפשרת את השמיעה הטבעית והחזקה ביותר בשימוש במכשיר אחד בכל אוזן.
מכשירי השמיעה האלה מתאימים בראש ובראשונה למי שמחפשים את השמע האיכותי, החד והנקי ביותר בכל סיטואציה במהלך היום, למי שמנהל אורח חיים פעיל ועובר בין מקומות שונים בעלי אופי חברתי שונה במהלך היום ולמי שמעריך ומפיק תועלת מהיתרונות שמביאה עמה טכנולוגית עילית.
אז איך בוחרים?
ובכן, כעת יש לכם מושג רחב יותר על הדרגות השונות ועל היתרונות והחסרונות והמחירים השונים בכל דרג ואתם יכולים להתחיל לבין איזה דרגה תשרת אתכם בצורה הטובה היותר. מומלץ לעיין במכשירי שמיעה למבוגרים,עם זאת, כפי שציינו בתחילת המאמר, השלב הראשון והחשוב ביותר בהתאמת מכשיר שמיעה אידיאלי בעבורכם, הוא בדיקה ואבחון שמיעה מקיף שיאפיין את ירידת השמיעה שלכם. פנו אלינו עוד היום והתחילו את התהליך של התאמת מכשיר שמיעה!
[gico-faq-details]