פרמטרים שיש לקחת בחשבון בעת רכישת מכשירי שמיעה

. הדגם והרמה של מכשיר השמיעה

מכשירי שמיעה מגיעים במגוון רמות – קיימים מכשירים שמכילים את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר, וכן מכשירים בסיסיים יותר ופחות מתקדמים. עלויות של מכשירי שמיעה תלויה באיכות המכשיר. ההמלצה היא תמיד לרכוש את המכשירים המתקדמים ביותר המכילים תכונות וטכנולוגיות חדשות ומתקדמות. כמו כן, חשוב להבחין בין הדגמים השונים שכל חברה מציעה, ולא לבחור רק על פי השם שלה. כל מותג מכשירי שמיעה מציע מגוון רחב של דגמים – בסיס, ביניים ופרימיום, כך דגם מכשיר שמיעה חשוב יותר מהמותג לו הוא שייך.

  1. תצורת המכשיר

תצורת המכשיר קובעת את הצורה החיצונית שלו. חשוב להדגיש כי אין קשר בין איכות המכשיר והתצורה שלו – תצורות שונות כוללות מכשירים ברמות שונות. ישנן 3 תצורות עיקריות של מכשירי שמיעה:

BTE – מכשירים המורכבים מאחורי האוזן, בעלי צינורית שנכנסת לתוך האוזן. תצורה זו מיועדת לאנשים בעלי ירידות שמיעה עמוקות ולאנשים מבוגרים המתקשים לאחוז ולהרכיב חלקים קטנים של מכשירי שמיעה.

RIC – מכשיר המורכב מאחורי האוזן ובעל צינורית דקה שנכנסת לתוך האוזן, כאשר הרמקול נמצא בתוך תעלת השמיעה. המכשיר הזה קטן יותר מאשר מכשירי ה-BTE.

 –   CIC מכשיר תוך אוזני – המכשיר כולו מורכב בתוך תעלת האוזן. מתאים למשתמשים המעוניינים במכשיר שמיעה דיסקרטי ומוסתר.

  1. עוצמת המכשיר

כל מכשיר מגיע עם טווח הגברה מסוים. מכשירים קטנים כוללים לרוב טווח הגברה מצומצם, ולכן בעלי אובדן שמיעה עמוק יעדיפו מכשירים גדולים יותר, בעלי טווח הגברה רחב. העוצמה בוחרים על פי בדיקת השמיעה

  1. צבע

מכשירי שמיעה זמינים לרוב במספר צבעים, כאשר הצבעים הנפוצים ביותר הם שחור או “צבע עור”.

  1. דירוג IP

דירוג IP הוא דירוג אוניברסלי המוענק למוצרי אלקטרוניקה (בהם טלפונים סלולריים) נגד אבק ולחות. אם אתם עוסקים בפעילות נמרצת ומזיעים לעתים קרובות, תעדיפו לבחור מכשיר בעל דירוג IP גבוה. מכשירי שמיעה מומלצים עם תקן IP68 נחשב לדירוג הגבוה ביותר במכשירי שמיעה.

  1. סוללות

קיימים מכשירי שמיעה בעלי סוללות שיש להחליפן מדי כמה ימים (לרוב כל 10 ימים, בהתאם לקיבולת הסוללה) וישנם מכשירי שמיעה בעלי סוללות נטענות. האחרונים עלולים להיות יקרים יותר, אך יש לקחת בחשבון כי ההוצאה על סוללות עלולה להגיע לכ-350 ₪ לשנה.

  1. חיבור בלוטות’

מכשירי שמיעה מתקדמים מציעים חיבור בלוטות’ לטלפון הנייד. באמצעות חיבור זה תוכלו לשלוט על מכשיר השמיעה שלכם באמצעות הטלפון הנייד ולשנות את עוצמתו, הגדרותיו והתכונות המוטמעות בו.

  1. נטרול טנטון

אם אתם סובלים מטנטון (צפצופים באוזניים) תעדיפו לרכוש מכשיר שמיעה המכיל מנגנון לנטרול טנטון.

  1. לחצנים על גבי המכשירים

מומלץ לברר אילו לחצנים זמינים על גבי מכשיר השמיעה בו אתם מעוניינים. לחצן לשליטה בעוצמת השמע של המכשיר עשוי להיות שימושי מאוד עבור משתמשים מסוימים.

  1. אביזרים נלווים

מומלץ לברר האם אתם זקוקים לאביזרים נלווים למכשיר השמיעה שלכם, כמו מגבר לטלוויזיה, אביזר לחיבור בלוטות’ למכשירים אלחוטיים או שלט נייד להגברה והנמכה של עוצמת השמע של המכשיר.

Rate this post