שוקלים מכשירי שמיעה ? כך תבחרו את המכשיר המתאים

מבוגר סובל מירידת שמיעה

מהם השיקולים לבחירת מכשירי שמיעה?

כדי לדעת אם אתם זקוקים לעזרת מכשירי שמיעה, צריך לעשות בדיקת שמיעה אצל רופא אף אוזן גרון, שגם יבדוק את השמיעה שלכם וגם יבצע בדיקות נוספות או יפנה אתכם לעוד בדיקות, כדי לשלול או לגלות סיבות נוספות שגורמות לבעיות שמיעה. ירידות שמיעה יכולות לנבוע מסיבות שונות, כמו: גיל, מצב פיזיולוגי-בריאותי, כמו: בעיות לב, לחץ דם גבוה, שהיה ממשוכת בסביבות שמיעה מאתגרות, מתח וחרדה ועוד.

אלו דרגות של מכשירי שמיעה קיימים בשוק?

כיום בשוק יש שלוש דרגות איכות של מכשירי שמיעה, שמתאימים לצרכים שונים: מכשירי שמיעה בדרגה בסיסית, מכשירי שמיעה בדרגה בינונית ומכשירי שמיעה בדרגה גבוהה (פרמיום). בנוסף, יש גם מכשירי שמיעה חיצוניים, במתלבשים מעל האוזן, מכשירי שמיעה תוך אוזניים ומכשירי שמיעה גדולים.

איך אני אדע איזו דרגה של מכשירי שמיעה מתאימה לי?

אורח חיים – אם אתם מנהלים אורח חיים אינטנסיבי במיוחד, הכולל השתתפות באירועים חברתיים עם הרבה אנשים ורעש לעתים קרובות, עובדים בעבודה תובענית או בסביבה רועשת של מכונות, שיש בה הרבה אנשים, אז יתאים לכם מכשירי שמיעה בדרגה גבוהה (פרמיום).

אם אתם מנהלים אורח חיים נינוח, שלא כולל השתתפות באירועים מרובי משתתפים עם מוזיקה רועשת במיוחד, אלא אתם נוהגים להיפגש עם אנשים בקבוצות קטנות, לעבוד במקום עבודה לא כל כך רועש ואינכם שוהים בסביבות שמיעה מאתגרות לאורך זמן, אז יכול להתאים לכם מכשירי שמיעה בדרגה בינונית ואם אתם מנהלים אורח חיים מאוד שקט, שכולל פגישות של אחד על אחד, או שאתם ממעטים לשמוע מוזיקה או מרותקים לבית, אתם יכולים להסתפק במכשירי שמיעה בדרגה בסיסית.

מה ההבדל בין מכשירי שמיעה חיצוניים, תוך אוזניים וגדולים?

הבדל בין רמות השנות של מכשירי שמיעה

דירוג מכשירי שמיעה נעשה כך,מכשירי שמיעה חיצוניים, אלו מכשירי שמיעה שמתלבשים מעל האוזן ויש להם צינורית, שמתחברת לתוך תעלת האוזן. אלו מכשירים קטנים, שלמי שיש שיער ארוך או שיער שמכסה את האוזניים, אז לא מבחינים בהם מרחוק. מכשיר השמיעה החיצוניים מתאימים לירידת שמיעה קלה, בינונית וגבוהה.

מכשירי שמיעה תוך אוזניים – או פנימיים, אלו מכשירי שמיעה המורכבים מחלק אחד, שמכניסים אותם לתוך תעלת האוזן כך שלא ניתן להבחין בהם. מכשירי השמיעה הזעירים בימינו, הם ידידותיים למשתמש ויכולים להתאים גם למבוגרים. מכשירי שמיעה אלו מתאימים למי שלא רוצה שיראו שהוא משתמש במכשירי שמיעה והם מתאימים לירידת שמיעה קלה, בינונית וחמורה. כדי להתאים מכשירי שמיעה תוך אוזניים, קלינאי התקשורת מודד את תעלת האוזן, כדי שיוכלו לייצר במעבדה מכשירי שמיעה בהתאם לגודל של תעלת האוזן ואחרי שמכשירי השמיעה מוכנים, מביאים אותם ללקוח כשהם סגורים באריזה. המחיר של מכשירי שמיעה תלוי ברמה של המכישרים

מכשירי שמיעה גדולים – אלו מכשירי שמיעה חיצוניים שמתלבשים מעל האוזן ויש להם צינורית שמתחברת לתעלת האוזן והם מתאימים למבוגרים או לאנשים עם בעיות מוטוריות שמתקשים להתעסק עם חלקים קטנים או למי שיש לו ירידת שמיעה גבוהה במיוחד. המכשירים מכילים פונקצית לנטרול טינטון

איך מקבלים ייעוץ מקצועי להתאמת מכשירי שמיעה?

קובעים פגישה עם קלינאי תקשורת מוסמך עם ניסיון מוכח בהתאמת מכשירי שמיעה, במכון שמיעה מקצועי, כמו מיני סאונד, או במכון השמיעה עצמו או בבית הלקוח, הוא עושה לכם את בדיקות השמיעה, שואל אתכם שאלות רלוונטיות שקשורות להתאמת מכשירי שמיעה (כמו אורח חיים, אם אתם יכולים להתעסק עם חלקים קטנים, אם אתם יכולים להתעסק עם טכנולוגיה וכו’), הוא נותן לכם להתנסות בשימוש במכשירי השמיעה השונים שמוכרים במכון השמיעה לפני הרכישה, כך שתוכלו לבחור את מכשירי השמיעה שהכי התחברתם אליהם.

איך מקבלים את מכשירי השמיעה לאחר הרכישה?

את מכשירי השמיעה המתקדמים אפשר לקבל או במכון השמיעה או באמצעות קלינאי תקשורת שמגיע אליכם הביתה. מכשירי השמיעה מגיעים באריזה סגורה וקלינאי התקשורת פותח את האריזה בנוכחות הלקוח והוא גם מדריך את הלקוח איך להשתמש במכשירי השמיעה, כך שהוא יוכל להיעזר בהם כדי לשפר גם את השמיעה שלו וגם את איכות החיים שלו.

אצלנו, במיני סאונד, יש קלינאי תקשורת מוסמכים ומנוסים בכל רחבי הארץ, שיכולים להגיע לבית הלקוח, בתיאום מראש, תוך עד 48 שעות.

4.5/5 - (2 votes)